Të gjitha kategoritë

Kompania Ngjarje

home>Lajme>Kompania Ngjarje

Cilat janë metodat e rrjedhjes së unazës mbyllëse? Pse ka rrjedhje?

Time: 2021-11-25 Klikime: 7

Ka kaq shumë lloje të produkteve të unazës së vulave në treg, të cilat mjaftojnë për të mahnitur blerësit. Ka shumë lloje dhe cilësi të pabarabartë. Zgjedhja e një produkti unazë vulosjeje me cilësi të dobët në mënyrë natyrale

nuk mund të na sjellë efektin e pritur të vulosjes. Si materiali ashtu edhe formula janë shumë të rëndësishme për cilësinë e unazës mbyllëse.


Produktet e unazave mbyllëse me cilësi të mirë zakonisht kanë një pamje të shndritshme dhe të pastër pa ngjitje, flluska, gërvishtje, etj., dhe nuk mungon materiali ose thyerja në cilësi, dhe madhësia duhet të 

gjithashtu plotësojnë standardet dhe nevojat e përdoruesve. Zgjedhja e një unaze mbyllëse me cilësi të mirë mund t'i ndihmojë shumë përdoruesit të zvogëlojnë rrezikun e rrjedhjes. Përmbajtja e mëposhtme përshkruan në detaje disa unaza të zakonshme vulosëse 

Metodat e rrjedhjes dhe shkaqet e rrjedhjes:

Rrjedhjet e zakonshme të unazave mbyllëse ndahen në katër lloje: rrjedhje e ndërfaqes, rrjedhje depërtimi, rrjedhje difuzioni dhe rrjedhje dëmtimi.


Rrjedhje e ndërfaqes

Për shkak të ngjeshjes së pamjaftueshme të guarnicionit, butësia e pahijshme ose deformimi i sipërfaqes së kontaktit të ndërfaqes do të shkaktojë një sasi të caktuar rrjedhjeje në ndërfaqen e vulosjes.


Rrjedhje depërtimi

Për shkak se materialet e buta janë zakonisht fibra, ato depërtohen lehtësisht nga mediumi, veçanërisht nën veprimin e presionit. Për shkak të fenomenit kapilar, mediumi do të depërtojë në 

anën e presionit të ulët, kështu që do të ndodhë rrjedhje depërtimi.


Rrjedhje e difuzionit

Rrjedhja e difuzionit i referohet rrjedhjes së shkaktuar nga transferimi material i mediumit përmes hendekut mbyllës ose tubit kapilar të materialit mbyllës nën shtysën e përqendrimit

ndryshim. Difuzioni në fakt është rezultat i lëvizjes molekulare dhe zakonisht nuk është njëkahësh. Në një gjendje ku diferenca e presionit të vulosjes është jashtëzakonisht e vogël ose në vakum, është e nevojshme të paguhet 

vëmendje e veçantë për shfaqjen e dy llojeve të rrjedhjeve, si depërtimi dhe difuzioni, për substanca lehtësisht të depërtueshme si azoti dhe hidrogjeni dhe substancat shumë toksike dhe radioaktive.


Rrjedhja e dëmtimit

Mjedisi i punës së pjesës së vulosjes është relativisht i ashpër, deformimi termik është relativisht i madh dhe shpesh i nënshtrohet dridhjeve, ndikimit, instalimit të gabuar, forcës së tepërt shtrënguese, të përsëritur

përdorimi, deformimi i ngjeshjes, përqendrimi i stresit të brendshëm, dëmtimi përtej fuqisë së lodhjes dhe plakja e materialit Rrethanat si përkeqësimi, etj. do të shkaktojnë rrjedhje shkatërruese. Rrjedhje të tilla janë zakonisht

më serioze, dhe ndikimi do të jetë më serioz. Është e nevojshme të forcohet parandalimi.