Të gjitha kategoritë

Kompania Ngjarje

home>Lajme>Kompania Ngjarje

Disa përmbledhje mbi zhvillimin e vulave të gomës nitrile rezistente ndaj vajit

Time: 2022-03-26 Klikime: 3

nitrile unaze gome

Goma nitrile-butadiene (NBR) është një kopolimer i monomereve të akrilonitrilit dhe butadienit. Prodhohet kryesisht nga polimerizimi i emulsionit në temperaturë të ulët. Ka rezistencë të shkëlqyer të vajit, rezistencë të lartë ndaj konsumit, nxehtësi të mirë 

rezistenca dhe viskoziteti Releja është e fortë. Disavantazhet janë rezistenca e dobët e temperaturës së ulët, rezistenca e dobët e ozonit, performanca e dobët e izolimit dhe elasticiteti pak më i ulët.


Goma nitrile përdoret kryesisht në prodhimin e produkteve të gomës rezistente ndaj vajit. Ekzistojnë pesë lloje të përmbajtjes së akrilonitrilit (%) në gomën e nitrilit, të tilla si 42-46, 36-41, 31-35, 25-30, 18-24. Sa më e lartë të jetë përmbajtja e akrilonitrilit, 

aq më e mirë është rezistenca e vajit, por rënia përkatëse në rezistencën ndaj të ftohtit. Përdoret gjerësisht në prodhimin e produkteve të ndryshme të gomës rezistente ndaj vajit, guarnicioneve të ndryshme rezistente ndaj vajit, guarnicioneve, zorrëve, paketimeve fleksibël, 

zorrë gome të buta, rula gome për printim dhe ngjyrosje, materiale gome për kabllo, etj. material elastik.


Në zhvillimin aktual të formulimit, inxhinierët tanë të formulimit shpesh janë të shqetësuar dhe duhet të plotësojnë dy kërkesa kontradiktore në të njëjtën kohë. Për shembull, unaza mbyllëse e përdorur në disa zona të larta dhe të ftohta 

duhet të marrë parasysh rezistencën e vajit dhe performancën e tij në temperaturë të ulët. Në fakt, këto dy kërkesa janë kërkesa në dy drejtime të kundërta. Për shembull, rritja e përmbajtjes së akrilonitrilit rrit vajin 

rezistenca, e cila do të çojë në rezistencë Performanca e temperaturës së ulët zvogëlohet. Më poshtë është një përmbledhje e disa prej formulimeve të gomës nitrile rezistente ndaj vajit të mbledhura:


1. Zgjedhja e gomës nitrili: rezistenca e vajit dhe forca e përmbajtjes së lartë të akrilonitrilit do të jenë më të mira, por performanca e përpunimit do të jetë e dobët, dhe rezistenca ndaj të ftohtit do të jetë gjithashtu e dobët, kështu që goma e nitrilit me 

Përmbajtja e lartë e akrilonitrilit nuk mund të zgjidhet verbërisht. Zgjidhni siç duhet gomën nitrile me përmbajtje mesatare akrilonitrili.


2. Efekti i agjentit përforcues në rezistencën e vajit të gomës nitrili: Meqenëse karboni i zi mund të absorbohet në sipërfaqen e molekulave të gomës për të formuar një shtresë adsorbimi, kjo shtresë adsorbimi mund të formojë thuajse lidhje të kryqëzuara 

me molekula gome. Kur vullkanizimi ngjyhet në vaj, është kryesisht Vëllimi i gomës zgjerohet dhe grimcat e zeza të karbonit as nuk mund të nxirren dhe as të fryhen. Me rritjen e sasisë së karbonit të zi, 

përmbajtja e gomës do të ulet, kështu që vëllimi i fryrjes së vullkanizimit në vaj bëhet më i vogël dhe sa më rezistent ndaj vajit të jetë vullkanizimi. Sidoqoftë, sasia e karbonit të zi gjithashtu duhet të rregullohet sipas 

ndaj vetive fizike të përbërjes.


3. Efekti i plastifikuesit në rezistencën e vajit: vetë plastifikuesi nuk merr pjesë në reaksion. Kur vullkanizimi ngjyhet në vaj, plastifikuesi do të tërhiqet, duke e bërë vëllimin më të vogël dhe vaji do të hyjë 

nga sipërfaqja e gomës do të rritet vëllimi. I madh, në përgjithësi, vëllimi i vullkanizimit nuk ndryshon shumë, duke rritur rezistencën e tij të vajit. Me rritjen e plastifikuesit, rezistenca e vajit bëhet më e mirë. Kur ajo 

tejkalon një nivel të caktuar, nëse plastifikuesi shtohet përsëri, rezistenca e vajit nuk ndryshon ndjeshëm. Plastifikuesit me peshë të lartë molekulare janë relativisht më të vështirë për t'u nxjerrë sesa plastifikuesit me peshë të ulët molekulare. 

Kontrolli i ekuilibrit të nxjerrjes dhe ënjtjes përmirëson shkallën e ndryshimit të vëllimit të përbërjes së gomës, por vaji gjithashtu do të shkatërrojë strukturën e rrjetit të gomës, duke rezultuar në një ulje të performancës.


4. Ndikimi i agjentit vullkanizues: squfuri përdoret përgjithësisht si agjent vullkanizues dhe rezistenca e vajit bëhet më e mirë me rritjen e sasisë së squfurit, por kur sasia e squfurit kalon 3 pjesë, ndryshimi i 

rezistenca e vajit nuk do të jetë e dukshme. Arsyeja është se rritja e squfurit do të rrisë numrin e lidhjeve ndërlidhëse në vullkanizim, energjia e përgjithshme e lidhjes do të rritet dhe do të zvogëlojë vajin që hyn në vullkanizim. 

Kur sasia e squfurit kalon 3 pjesë, numri i lidhjeve ndërlidhëse do të jetë i ngopur dhe më pas do të rritet sasia e squfurit dhe lidhjeve ndërlidhëse. Rritja e numrit nuk është e dukshme, dhe rezistenca e naftës 

do të ndryshojë pak në përputhje me rrethanat.


Sa më sipër është një përvojë në formulimin e gomës nitrile rezistente ndaj vajit, shpresoj se mund t'ju ndihmojë në zhvillimin e formulës.