Të gjitha kategoritë

Kompania Ngjarje

home>Lajme>Kompania Ngjarje

Udhëzues për zgjedhjen e materialit të copëzave të gomës

Time: 2022-01-06 Klikime: 3

Guarnicionet janë vula mekanike të krijuara për të mbushur boshllëkun midis dy sipërfaqeve të çiftëzimit. Në pajisjet e trajtimit dhe përpunimit të lëngjeve, ato parandalojnë që lëngjet e procesit të ikin nga sistemi dhe ndotësit të hyjnë në sistem. 

Kjo siguron që sistemi të mos harxhojë materiale të vlefshme ose të mos dëmtohet për shkak të materialeve të panevojshme.

Duke pasur parasysh funksionin kryesor të guarnicioneve në sistemet e lëngjeve, është shumë e rëndësishme të zgjidhni guarnicionin e duhur për aplikimin e synuar. Një nga elementët kryesorë që duhet mbajtur parasysh kur dizajnoni dhe zgjidhni një copë litari është materiali, i cili

mund të ndikojë ndjeshëm në performancën e komponentit. Megjithatë, duke qenë se ka shumë materiale copë litari për të zgjedhur, zgjedhja e atij që i përshtatet më mirë nevojave tuaja mund të jetë e vështirë ose e frikshme. Kjo është arsyeja pse duhet të punoni me 

prodhues me përvojë të copë litari; ata kanë njohuritë dhe aftësitë për të siguruar që ju të merrni copëzën e duhur.


Llojet e materialeve të copëzave të gomës

Edhe pse guarnicionet mund të bëhen nga shumë materiale, një nga opsionet më të mira është goma. Ka shumë formula dhe klasa të gomës, secila prej të cilave ofron karakteristika të ndryshme, duke e bërë atë të përshtatshme për aplikime të ndryshme:

neoprene

Nitrili (Buna-N)

Monomer i etilenit-propilen-dienit (EPDM)

Gome silikoni

Viton®

Gome stiren butadiene (SBR)

Gome butil

gome natyrale

Goma e futur

Gome poliuretani

Gome e kategorisë ushqimore (e miratuar nga FDA).

 


neoprene

Neoprene është një gomë sintetike e prodhuar nga polimerizimi i kloroprenit. Quhet gjithashtu polikloropren. Për shkak të rezistencës ndaj acidit, alkalit, yndyrës dhe vajit, ozonit, rrezet e diellit dhe motit, ka një shkallë të lartë të shkathtësisë. 

dhe mund të përdoret në mjedise të ndryshme të ashpra në industri të ndryshme. Ai gjithashtu ka rezistencë të shkëlqyer ndaj përkuljes dhe përdredhjes, si dhe një gamë të gjerë të përshtatshmërisë së temperaturës (-40°F deri +230°F, me ndërprerje deri në +250°F).


 Nitrili (Buna-N)

Goma nitrile (e njohur edhe si Buna-N ose NBR) është materiali elastik më i përdorur për guarnicionet dhe vulat. Ka rezistencë të shkëlqyer ndaj acideve, alkaleve, benzinës, lëngjeve hidraulike dhe komponimeve me bazë nafte. Gjithashtu mundet 

përballojë një interval temperaturash nga -40°F deri +212°F. Kur duhet të merren parasysh përshkueshmëria e ajrit, përshkueshmëria e ujit dhe gërryerja, goma nitrile është gjithashtu një zgjedhje ideale.


Monomer i etilenit-propilen-dienit (EPDM)

Goma EPDM është një kopolimer i etilenit dhe propilenit. Mund t'i rezistojë acidit, alkalit, plakjes, nxehtësisë, oksidantëve, ozonit, rrezet e diellit, avullit dhe dëmtimit të ujit. Gjithashtu ka karakteristikat e qëndrueshmërisë së ngjyrave dhe qëndrueshmërisë së lartë, të përshtatshme për përdorim

në ambiente të jashtme. Mund të përballojë temperaturat nga -40°F deri në 250°F, me ndërprerje deri në +275°F.


 Gome silikoni

Goma silikoni është një elastomer me performancë të lartë. Ka karakteristika të shkëlqyera të temperaturës së lartë dhe të ulët dhe mund t'i rezistojë temperaturave nga -75°F deri në +500°F. Gjithashtu mund t'i rezistojë dëmtimeve të shkaktuara nga plakja, oksigjeni, ozoni, 

rrezet ultravjollcë, uji dhe moti.


Viton®

Viton është një material gome me performancë të lartë i karakterizuar nga rezistencë e shkëlqyer kimike dhe rezistencë ndaj temperaturës së lartë. Gjithashtu ka rezistencë të lartë në tërheqje dhe kompresim të ulët. Është i përshtatshëm për temperatura të ndryshme 

nga -15°F deri në +400°F dhe me ndërprerje deri në +500°F.


Gome stiren butadiene (SBR)

SBR (i njohur gjithashtu si goma e kuqe) është një kopolimer sintetik i stirenit dhe butadienit. Është një zgjedhje fleksibël dhe me kosto efektive për guarnicionet me fllanxha. Karakteristikat kryesore përfshijnë forcën e shkëlqyer në tërheqje, forcën e goditjes, gërryerjen

-Në rezistencë, rezistencë ndaj nxehtësisë dhe fleksibilitet në temperaturë të ulët. Është i përshtatshëm për një interval temperaturash nga -67°F deri në +180°F.


Gome butil

Goma butil është një kopolimer i izobutilenit dhe izoprenit. Ka përshkueshmëri të shkëlqyeshme të ulët të gazit, ajrit dhe lagështisë. Përveç kësaj, ai gjithashtu ka rezistencë të shkëlqyer ndaj gërryerjes, rezistencë ndaj acidit, rezistencë ndaj alkalit, rezistencë ndaj plakjes së nxehtësisë, oksigjen

rezistenca, rezistenca ndaj ozonit, rezistenca ndaj rrezeve të diellit, rezistenca ndaj lotit dhe rezistenca ndaj motit. Është i përshtatshëm për një gamë temperaturash nga -60°F deri në +250°F.


gome natyrale

Goma natyrale është një material elastik i nxjerrë nga lëngu i bardhë qumështor ose lateksi i pemëve të gomës. Quhet gjithashtu gome e gomës. Ka forcë të shkëlqyer në tërheqje, elasticitet, rezistencë ndaj gërryerjes dhe rezistencë ndaj grisjes, kompresim dhe 

formueshmëria. Ai gjithashtu mbetet i butë dhe fleksibël në temperatura të ulëta. Është i përshtatshëm për një interval temperaturash nga -60°F deri në +175°F.


Goma e futur

Guarnicioni i gomës i futur (i përforcuar me pëlhurë) Goma e futur i referohet një materiali fletë gome të ngopur me pëlhurë pambuku, fibra xhami, poliestër ose najloni. Pëlhura siguron përforcim të materialit, duke përmirësuar statusin e tij dimensional

-aftësi në aplikimet me ngarkesë të lartë shtypëse dhe rezistenca e tij ndaj këputjes gjatë fiksimit.


Gome poliuretani

Poliuretani kombinon elasticitetin e gomës me forcën dhe qëndrueshmërinë e metalit. Ka qëndrueshmërinë dhe rezistencën më të madhe ndaj konsumit nga të gjitha materialet elastike. Është superior ndaj plastikës, çelikut dhe gomave të tjera për sa i përket rezistencës

Ndjehet ndaj kimikateve, nxehtësisë dhe tretësve dhe siguron rezistencë të shkëlqyer në tërheqje, forcë në shtypje, rezistencë ndaj grisjes, fortësi, etj. Është i përshtatshëm për një gamë temperaturash nga -60°F deri në +180°F.


Gome e kategorisë ushqimore (e miratuar nga FDA).

Guarnicionet e shënuara nga FDA në industrinë ushqimore dhe të pijeve duhet të bëhen nga materiale të miratuara nga FDA. Këto materiale konsiderohen të sigurta për t'u përdorur në materiale harxhuese, sepse ato shfaqin rezistencë të natyrshme ndaj akumulimit bakterial. 

Gama e gjerë e temperaturës së funksionimit dhe rezistencë e shkëlqyer kimike. Përveç kësaj, ato janë pa erë dhe pa shije.


Keni nevojë për ndihmë për të zgjedhur materialin e duhur të gomës për aplikimin tuaj të guarnicionit? Kërkoni ndihmë nga një ekspert i prodhimit të copëzave me porosi! Me përvojë dhe aftësi të pasura prodhuese, ekipi ynë mund të sigurojë guarnicione, vula me cilësi të lartë

ose zgjidhje të tjera të produkteve të gomës në kohë dhe me buxhet. Për të mësuar më shumë rreth guarnicioneve tona të personalizuara, ju lutemi na kontaktoni tani. Për detaje të çmimeve, ju lutemi kërkoni një kuotë.