Të gjitha kategoritë

Kompania Ngjarje

home>Lajme>Kompania Ngjarje

Sa dini për paketimin e vulave?

Time: 2021-12-08 Klikime: 7

Si të zgjidhni metodën e vulosjes gjatë projektimit të makinës? Ky artikull ju bën të kuptoni format e zakonshme të vulave dinamike në dizajnin mekanik. Ata janë vulë paketimi, vulë mekanike, vulë gazi të thatë, vulë labirinti,

vulë vaji, vulë dinamike dhe vulë spirale. Sot, le të diskutojmë së bashku vulën e paketimit!

Vula e paketimit

Vulat e paketimit mund të ndahen në vula të buta paketimi, vula të forta paketimi dhe vula paketimi të derdhura sipas karakteristikave të tyre strukturore.

1) Vula e paketimit të butë

Lloji i butë i paketimit: Paketimi

Paketimi zakonisht është i thurur nga fije më të buta, të cilat mbushen në zgavrën e mbyllur me shirita me një sipërfaqe tërthore katrore. Forca e shtypjes gjenerohet nga gjëndra për të ngjeshur paketimin dhe për të detyruar paketimin të jetë 

shtypet në sipërfaqen e mbylljes (bosht). Në sipërfaqen e jashtme dhe zgavrën e vulosur), gjenerohet forca radiale për efektin e vulosjes, duke luajtur kështu një rol mbyllës.

Raste të zbatueshme për paketim të butë:

Materiali paketues i përzgjedhur për paketim përcakton efektin mbyllës të paketimit. Në përgjithësi, materialet e paketimit kufizohen nga temperatura, presioni dhe pH e mjedisit të punës, si dhe nga vrazhdësia e sipërfaqes dhe

ekscentriciteti i pajisjeve mekanike mbi të cilat punon paketimi dhe shpejtësia e linjës, etj., do të ketë gjithashtu kërkesa për zgjedhjen e materialit të paketimit.

Paketimi i grafitit mund t'i rezistojë temperaturës së lartë dhe presionit të lartë, dhe është një nga produktet më efektive për të zgjidhur problemin e vulosjes me temperaturë të lartë dhe presion të lartë. Rezistenca ndaj korrozionit, performanca e shkëlqyer e vulosjes

- funksion, i qëndrueshëm dhe i besueshëm.

Paketimi Aramid është një lloj fije organike me forcë të lartë. Paketimi i endur është i ngopur me emulsion politetrafluoroetilen dhe lubrifikant.

Paketimi i politetrafluoroetilenit është bërë nga rrëshirë e pastër dispersioni politetrafluoroetilen si lëndë e parë, e bërë fillimisht në film të papërpunuar, dhe më pas përdredhur, gërshetuar dhe endur në paketim. Mund të përdoret gjerësisht në ushqim, farmaceutikë,

prodhimi i letrës, fibra kimike, etj. Kërkesat për pastërti, dhe valvulat dhe pompat me media të forta gërryese.


2. Vulë e fortë e paketimit

Ekzistojnë dy lloje të vulave të paketimit të fortë: unaza e ndarë dhe unaza e ndarë.