сите категории

Заптивка за спирална рана

Дома>Производи>Заптивка за спирална рана

Заптивка со прирабница за заптивање на рана на метален графит со висока температура


Spiral wound gasket consists of “V-shape”(or”W-shape”)metal tape and nonmetal tape, which are overlapped each other and wound continuously.To fasten the metal tape,both its start point and end point are tack welded.

Контактирајте не

Карактеристики

Spiral wound gasket consists of “V-shape”(or”W-shape”)metal tape and nonmetal tape, which are overlapped each other and wound continuously.To fasten the metal tape,both its start point and end point are tack welded.

функција

Широк опсег на прифатливи услови за работа. Може да се користи во услови на висока температура, висок притисок и ултра-ниска температура или вакуум. Променете ја комбинацијата на материјали за заптивки за да се решите проблемот со хемиска корозија на разновидни медиуми кон заптивката.

Не многу крути барања за прецизноста на површината на прирабницата. Може да се користи за запечатување на прирабници со груба површина

Лесна инсталација и практична употреба.

Одлична заптивка

Тип на производи

hh

Технички лист на

Тип на производ

Големина (mm

Температура (℃)

Притисок (Mpa

Заптивка за спирална рана исполнета со графит

 

φ16 ~ φ3200

(Во оксидирачка околина) -240 ~ + 550 ; (во неоксидирачка средина) -240 ~ + 870

(Под топла вода, масло итн.) 30 Mpa; (Под масло од пареа, гасови и сл.) 20 Mpa

Заптивка за спирална рана исполнета со азбест

 

φ16 ~ φ3200

-150 450 ℃ ~ +

15

Заптивка за спирална рана исполнета со тефлонски

 

φ16 ~ φ3200

-200 250 ℃ ~ +

15

 Област на апликација

Дихтунзите со спирална рана се користат главно во вентили и цевки, сад под притисок, кондензатор, прирабници за разменувач на топлина во нафтена, хемиска, металургија, садови и механичка индустрија.

Испраќам барање